Nöjesliv

I Leipzig finns det massvis med kvällsunderhållning i form av pubdistrikt, trendiga klubbar, teatrar och konserter. De trendiga klubbarna lockar partyglada studenter och kring pubdistrikten samlas en publik av alla olika åldrar. Här finns något i de flesta tänkbara stilar. Leipzig’s centrala torg har ofta utomhusevenemang under sommaren som exempelvis ”Classic Open” vilket är en trevlig tillställning av kultur med konserter i olika musikstilar.

På torget finns ett stort fång av olika barer och restauranger, alla med en egen unik atmosfär. Även vid de nerlagda fabriksbyggnaderna vid Connewitzer Kreuz anordnas olika typer av musikevenemang. Här kan du gå på jazz- och rockkonserter för festlig stämning och de gamla fabrikerna skapar en minst sagt unik miljö.

För en riktig pubrunda ska du bege dig till Drallewatsch. Här kan du spendera en helkväll och gå från bar till bar sent in på småtimmarna. Något av de mest trendiga ställena inom nattlivet är kring Karl-Leibknecht-Strasse. Utmed denna gata ligger coola butiker samt fler än trettio olika restauranger och barer. Leipzig’s egna teaterdistrikt är också väldigt attraktivt och populärt både bland teaterbesökare och de medvetna innefolket. Krystallpalats är en teaterscen för riktigt bra underhållning. I den centrala delen av Magazingasse förenas musik, teater och dans på den stora scenen och ryktet om att Leipzig kallas ”Lilla Paris” blir bekräftat.

Conne Island

Conne Island är en kultplats som drivs av ett kollektiv i toppklass. Här anordnas flera olika evenemang. Klubbkvällar och konserter inom massa musikstilar, allt från punk, indie, electro till hip-hop. Conne Island ligger söder om Leipzig i förorten Connewits. Värt en liten resa utanför centrum för riktigt coola tillställningar som ofta arrangeras av frivilliga musikpassionerade själar.

Adress: Koburger Strasse 3, Leipzig
Telefon: +49 341 30 13038
Internet: www.conne-island.de

Distillery

Enligt många är Distillery Leipzig’s bästa nattklubb och känd som den främsta inom sofistikerad technomusik. Distillery är inte bara bäst i Leipzig utan man räknar den som en av de femton toppklubbarna i hela Tyskland. Klubben bokar alltid bra DJ’s och liveband där musikstilarna varieras, allt ifrån drum & bass, soul till hip-hop och reggae men i huvudsak spelar man dunkande technomusik.

Adress: Industriestrasse 85-95, Leipzig
Telefon: +49 341 355 97400
Internet: www.distillery.de

Besök Moritzbastei

Den underjordiska lokalen grundades av Universitetstudenter redan 1974 är idag ett legendariskt kulturcenter. Under 40 år har lokalen varit aktiv i Leipzig´s nöjesliv i form av kafé, nattklubb och mötesplats. Här trängs folket i alla olika åldrar för att delta i olika evenemang. De tre olika sektionerna gör det till ett ställe för alla. Barbarkane Café för en kopp kaffe med enklare rätter, den intima Schwalbennest för ett glas vin och den trendiga Fuchsbar för drinkar och dans.

Adress: Universitätsstrasse 9, Leipzig
Telefon: +49 341 702 590
Internet: www.moritzbastei.de

Besök Nachtcafe

Den gungande nattklubben Nachtcafe spelar det bästa inom hip-hop och house-musik. Här spelar några av de absoluta främsta DJ’s och många lokala musikgudar inom musikstilarna. Det är svårt att inte dras med av pulsen och klubbandet fortsätter säkerligen långt in på nattens timmar i stadens nöjesliv.

Adress: Petersstrasse 39-41, Leipzig
Telefon: +49 341 355 850 55
Internet: www.nachtcafe.com

COCO Bar Leipzig Sud

Du som gillar att ”sörpla” drinkar är Coco Bar det perfekta stället att gå till. Drinkmenyn erbjuder 333 olika cocktails och drycker. Till det kan du avnjuta enklare både lokala och internationella rätter i den mysiga baren. Väggarna är fyllda av färgsprakande konst som är en riktig fröjd för ögat.

Adress: Dittrichring 17, Leipzig
Telefon: +49 177 579 6283

Luise

Likt de andra typiska krogar längs Gottschedstrasse är Luise bland dem. Det vill säga ett inneställe bland trendiga gäster, bra musik, god mat och bred meny av läskande drycker. Här kan du spendera en helkväll med trevligt sällskap och goda cocktails för att sedan komma tillbaka nästa morgon för en underbar frukostbuffé eller brunch.

Adress: Bosestrasse 4, Leipzig
Telefon: +49 341 961 1488
Mer info: info@luise-leipzig.de
Internet: www.luise-leipzig.de

Gosenschenke

Under din vistelse i Leipzig, och i stadens nöjesliv, är det nästan obligatoriskt att besöka en av de traditionella pubarna för att uppleva den genuina sachsiska pubkulturen. Gosenschenke är en klassiker, med lokala rätter och Leipzig’s egna öl ”Leipzig Gose” kan du njuta av en härlig atmosfär i den gamla och legendariska puben.

Adress: Menckestrasse 5, Leipzig
Telefon: +49 341 566 2360
Internet: www.gosenschenke.de

Noels Ballroom

Noels Ballroom är en klassisk irländsk pub i en ljuvlig blomstrande ”biergarten” med många, många ölsorter både på fat och flaska. Ryktet säger att det är den bästa irländska puben i stan och hit kommer de tyska invånarna ofta på måndagar för att testa sina kunskaper i Quiz. Har du svårt för tyska kan du alltid komma tillbaka på tisdagen då quizen är på engelska.

Adress: Kurt-Eisner-Strasse 43, Leipzig
Telefon: +49 341 303 2007
Internet: noels-ballroom.com